پس از تصادف اولین کار این است که آرام بمانید. طبیعی است که احساس ترس، گیجی، درد یا حتی عصبانیت کنید، اما بهتر است خونسرد باشید. برای اینکه بتوانید اقدامات لازم بعدی را برای محافظت از خود و دیگران انجام بدهید، چند نفس عمیق با دمهای کوتاه تر و باز دمهای طولانیتر بکشید و سپس کارهای زیر را دنبال کنید:
اگر تصادف تنها باعث خسارت مالی کمتر از 30 میلیون تومان در سال 1402 باشد، باید ماشینها را به طرف سمت راست جاده منتقل کنیم و منتظر رسیدن افسر بمانیم. البته باید حتما قبل از جابجا کردن ماشینها، از صحنه تصادف عکس بگیریم. حواستان باشد اگر تصادف در موقعیتهای حساسی مثل وسط خیابان یا اتوبان، نزدیک میدان، وسط چهارراه و... اتفاق بیفتد و ماشینها را جابهجا نکنیم، پلیس میتواند هر دو راننده را جریمه کند!
در شرایط زیر نباید ماشین را جابهجا کنید:
اگر هم به هر دلیلی شرایط جابهجایی ماشینها وجود نداشت، باید از علائم ترافیکی استفاد کنیم و به بقیه رانندگان اطلاع بدهیم در جاده و خیابان مشکلی وجود دارد. برای این کار باید در جادهها در فاصله 70 متری قبل از صحنه تصادف و در آزادراه در فاصله 100 تا 150 متری به دیگران هشدار بدهیم. علائم ترافیکی برای هشدار در مورد تصادفات سر پیچها هم باید در فاصله 200 متری از صحنه تصادف، گذاشته شوند.
وقتی ماشینها را به جای امنی منتقل کردید و مطمئن شدید که برای خودتان و دیگران خطری ایجاد نمیکنند، باید مدارکی مثل شماره بیمه شخص ثالث، کارت ماشین و کارت ملی را از راننده مقصر بگیریم. مهمترین اطلاعاتی که باید از راننده مقصر بگیریم عبارتند از:
بهتر است نهایتا تا ۵ روز بعد از تصادف به شرکت بیمه مراجعه کنیم و پرونده دریافت خسارت تشکیل بدهیم. البته میتوانیم از همان زمانی که در محل حادثه هستیم با نماینده بیمه خود تماس بگیریم. کارشناسان شرکت بیمهگر ما میتوانند دقیقاً بگویند که برای رسیدگی به ادعای خسارت به چه چیزهایی نیاز خواهیم داشت.
نکته مهم دیگر اینکه اگر در تصادف، ماشین ما دچار نقص فنی یا ظاهری شد، حتما باید موضوع را به شرکت بیمه اطلاع بدهیم. یعنی باید قبل از تعمیر خودرو، به بیمه بروید. در غیر این صورت و بعد از تعمیر ماشین نمیتوانیم هیچگونه خسارتی را از شرکت بیمه بگیریم.
برای استفاده از بیمه شخص ثالث و دریافت خسارتهای مالی باید مدارک زیر را به شرکت بیمه تحویل بدهیم:
اگر هم میخواهیم پرونده دریافت خسارتهای جانی تشکیل بدهیم به مدارک زیر نیاز خواهیم داشت:
در سال 1402 هنگام تصادف، اگر هر دو طرف بیمه شخص ثالث داشته باشند و مشکلی در مورد تشخیص مقصر حادثه نداشته باشند و مبلغ خسارت وارد شده به خودروی غیر مقصر هم کمتر از 30 میلیون تومان (حداقل پوشش بیمه ثالث سال 1402) باشد، نیازی به کروکی پلیس نیست.
برای خسارتهای بالاتر از 30 میلیون باید حتما موضوع به پلیس 110 گزارش شود تا افسر در محل حاضر شده و کروکی تصادف را بکشد. اگر با اشیاء ثابت مثل جدول، گاردریل، درخت و … تصادف کنیم هم داشتن کروکی پلیس اجباری است و بدون کروکی نمیتوانیم از پوشش بیمه بدنه خودرو استفاده کنیم.
آمار تصادفات خودرو در تهران میگوید در سال 1399 حدود ۴۲ درصد فوت شدگان در تصادفات رانندگی عابرین پیاده و ۴۴ درصد آنها موتور سیکلت سوار بودهاند. همچنین ۱۴ درصد تلفات نیز مربوط به راننده و سرنشین خودروها بوده است. متاسفانه آمار تصادفات موتور سیکلت در تهران نشان میدهد که افزایش استفاده از موتور سیکلت توسط شهروندان باعث شده آمار مرگ در تصادفات با موتورسیلکت نزدیک 7 درصد نسبت به سال 1398 بیشتر شود. در هفت ماه اول سال 1400 نیز شاهد افزایش 9.2 درصدی تلافات جادهای بودهایم. بیش از 188 هزار نفر هم در این مدت براثر تصادف مصدوم شدهاند که 21 هزار مورد آن مربوط به استان تهران است.
براساس گزارشات پلیس راهنمایی و رانندگی بیشتر دلیل تصادفات معمولا بی توجهی راننده به جلو و حواس پرتی اوست. تقریبا 34 درصد تصادفها به همین دلیل اتفاق میافتد. رعایت نکردن حق تقدم عبور در خیابانها و تقاطعها هم دومین دلیلی است که باعث تصادف میشود. از دیگر دلایل اصلی تصادف در تهران نداشتن کنترل روی ماشین به دلیل سرعت بالا است. مناطق 6 و 10 و 20 پایتخت بالاترین آمار تصادف را دارند. بیشتر تصادفها بین ساعتهای 16 تا 20 یعنی ساعت اوج ترافیک اتفاق میافتند.
تهران،امیرآبادخیابان کارگرشمالی،خیابان فرشی مقدم،ساختمان نظام پزشکی طبقه همکف واحدبیمه
تلفن:
021-91016602
021-84138156
021-84138147
bimenoavar.brokerage@gmail.com
کلیه حقوق این سایت متعلق به بیمه نوآور میباشد