بسمه تعالی
چرا بیمه ی آتش سوزی ؟!
هر محلی که ما در آن در حال زندگی و یا کار کردن هستیم از جمله مهمترین مکانهاییست که باید از همه نظر امنیت ما را تأمین کند. بروز حادثه یا خطر در چنین مکانهایی ممکن است خسارات جبران ناپذیری را وارد کند. به همین دلیل اهمیت بیمه کردن منزل مسکونی و یا محل کار دو چندان میشود. چرا که میتواند احساس امنیت را نسبت به حوادثی که پیرامون فضای زندگیمان رخ میدهد افزایش دهد. این نوع بیمه که برای اینگونه خسارات انتخاب میشود بیمه ی آتش سوزی نام دارد
مزایای بیمه ی آتش سوزی :
خرید بیمه ی آتش سوزی برای مناطق مختلف به ویژه کلان شهرهایی مانند تهران بسیار مهم و ضروری است. به این دلیل که در چنین شهرهایی، عدم نظارت بر روی ساخت و سازهای جدید و نبود ایمنی در سازههای قدیمی شهر، خطر وقوع آتش سوزی را افزایش داده است و در صورت وقوع این حادثه، خسارتهای فراوانی به بار خواهد آمد.
متاسفانه بسیاری از مردم کشور ما به دلیل عدم آشنایی با مزایای بیمه ی آتش سوزی ، نسبت به خرید آن بی توجه هستند و این بیمه را بیمه ای مهم و الزامی نمیدانند. با توجه به این موضوع ما قصد داریم در ادامه این مطلب به بررسی کامل مزایای بیمه ی آتش سوزی و نکات مهم آن بپردازیم.
ساختار و سازه ساختمان در بیمه ی آتش سوزی :
اموال و ساختمانها در بیمه ی آتشسوزی به سه دسته تقسیم میشوند:
- ساختمان های مسکونی (ساختمان و اثاثیه)
- ساختمان های صنعتی شامل تمامی کارخانجات (ساختمان، تأسیسات، ماشینآلات و …)
- ساختمان های غیر صنعتی شامل واحدهای تجاری، اداری، رفاهی، آموزشی، خدماتی و انبارها (ساختمان، تاسیسات، ارزش دکوراسیون، اثاثیه ی اداری، موجودی کالاها و غیره)
ساختمانها از نظر ساختار نیز با هم متفاوت هستند و ممکن است فلزی، بتن و یا آجری باشند.
پوشش های اصلی بیمه ی آتش سوزی :
خسارات اصلی تحت پوشش بیمه ی آتشسوزی جزو لاینفک این بیمهنامه هستند و به صورت مجموعه ی زیر ارائه میشوند:
- آتش: ترکیب هر نوع ماده با اکسیژن که با تولید شعله همراه باشد در این دسته قرار میگیرد. در واقع منشأ اکثر حوادث آتشسوزی همین مورد است.
- صاعقه: تخلیه الکتریکی بین دو ابر یا بین ابر و زمین که منجر به بروز خسارت شود نیز در دسته خطرات اصلی قرار میگیرد.
- انفجار: در صورتیکه انرژی زیادی بر اثر آزاد شدن ناگهانی گاز یا بخار صورت بگیرد و خساراتی به بار آورد در مجموعه ی این دسته از خطرات قرار میگیرد. هر نوع انفجاری تحت پوشش بیمه ی آتشسوزی قرار نمیگیرد. برای مثال انفجار ناشی از فعل و انفعالات هستهای، توسط بیمه ی آتشسوزی پوشش داده نمیشود.
بیمه ی زلزله و پوشش های تکمیلی بیمه ی آتش سوزی :
بیمه ی آتش سوزی نیز مانند سایر بیمه ها دارای پوشش های تکمیلی به شرح ذیل می باشد که با انتخاب بیمه گذار و تشخیص کارشناس مربوطه ارائه میشود :
- زلزله و آتشفشان
- سیل و طغیان آب
- طوفان و گردباد
- ترکیدگی لوله
- ضایعات ناشی از آب باران و ذوب برف
- سرقت با شکست حرز
- سقوط هواپیما
- مسئولیت مالی در مقابل همسایگان و ...
نکات کلیدی و طلایی :
- در محاسبه ی بیمه ی آتش سوزی متراژ زیربنا متعلق به بیمه گذار (ساختمان ، مشاعات، انباری، پارکینگ و ... ) ، نوع سازه و سن بنا اهمیت بسیاری دارد.
- بعضی اموال مانند طلا و مسکوکات، اوراق بهادار، آثار هنری، نسخه های خطی و... تحت پوشش بیمه ی آتش سوزی قرار نمیگیرند .
- بعضی موارد مانند شورش و بلوا، جنگ، اعتصاب، استهلاک و... تحت پوشش بیمه ی آتش سوزی قرار نمیگیرند.
- در بیمه ی آتشسوزی ارزش بازسازی بنا مهم است نه ارزش زمین. طبعاً ملکی که ارزش ساخت بنا در آن بیشتر باشد سرمایه ی بیشتری محسوب میشود و باید حق بیمه ی بالاتری را بپردازد. همچنین لوازم و اقلام موجود در بنا نیز ارزشی دارند که در سرمایه ی کلی منظور میگردد. در ساختمانهای مسکونی ارزش لوازم منزل، در ساختمانهای غیرصنعتی ارزش دکوراسیون و موجودی انبار و در ساختمانهای صنعتی ارزش تأسیسات و ماشینآلات به ارزش بنا اضافه میگردد. همچنین در شرایطی که فرد مستأجر است میتواند تنها لوازم منزل خود را تحت پوشش بیمه ی آتشسوزی قرار دهد و با این روش از مبلغ حق بیمه بکاهد.
- اگر شما در آپارتمان یا مجتمع مسکونی زندگی میکنید باید بدانید یکی از وظایف مدیر ساختمان یا مدیر مجتمع مسکونی این است که پس از دریافت سهم هر واحد، برای کل ساختمان بیمه ی آتش سوزی خریداری کند و در صورت عدم تهیه ی این بیمه نامه ، مسئولیت هر گونه خسارات ناشی از آتش سوزی و پوشش های آن به عهده ی مدیر ساختمان یا مدیر مجتمع مسکونی می باشد.
- یکی از مزایای بیمه ی آتش سوزی این است که میتوانید تنها اثاثیه منزل خود را بیمه کنید. این مزیت بیشتر برای کسانی اهمیت دارد که مستأجر هستند و میخواهند لوازم و اثاثیه منزل خود را در برابر آتش سوزی و سایر خطرات تحت پوشش بیمه کنند. در واقع شما با پرداخت مبلغی بسیار کم، برای اثاثیه خود بیمه ی آتش سوزی تهیه میکنید، بدون اینکه نیاز باشد برای ساختمان هم بیمه بخرید.